Какво образование се изисква за шофьорска книжка

Какво образование се изисква за шофьорска книжка

Кой клас Ви е необходим, за да притежавате шофьорска книжка? Възможно ли е това да стане със завършен 8-ми клас? Отговорите намерете в тази статия.

Свидетелство за управление на МПС с основно образование - 8 клас

Ако Вие имате завършено основно образование (8 клас) преди 26 Септември 2017 година, то Вие имате право да се запишете на шофьорски курс, в последсвие и да получите Вашата шофьорска книжка след успешното полагане на изпитите по теория и кормуване. 

 

Свидетелство за управление на МПС с основно образование - 7 клас

Ако Вие имате завършено основно образование (8 клас) преди 26 Септември 2017 година, то Вие НЯМАТЕ право да Ви бъде издадено свиделство за управление на МПС (шофьорска книжка). 

 

Свидетелство за управление на МПС с първи гимназиален етап на средно образование - 10 клас

За всички, които са завъшили първи гимназиален етап на средното образование (10 клас) получаването на шофьорска книжка се усъществява след успешното полагане на изпитите по теория и кормуване и преминаването на шофьорски курс.

 

Категория "B" Комбиниран курс


Комб курс 1800лв

Шофьорски курс категория B комбиниран е най-лесният начин да получите практически умения и шофьорска книжка, с която можете да управлявате уверено всички автомобили Категория “ B” - автоматик, електромобил и кола с ръчни скорости. 

 »

Курсове


Комбиниран курс

4 вида шофьорски курсове за лек автомобил.  Първите комбинирани шофьорски курсове в България, предлагащи увереност и умения за управление на всички видове леки автомобили, съчетавайки теория и практика под ръководството на професионални инструктори.

 »